diumenge, 12 de març del 2017

Salsa Romescu.

Avui portem una salsa típica catalana, una calçotada sense un bon romescu, no es una calçotada i aixó tots els que heu fet una calçotada ho sabeu...

Amb aquestes quantitats, ens surt una bona quantitat de salsa, però no patiu, si sobra podreu acompanyar els vostres plats de verdures i peixos blancs... es tot un descobriment!!!




Ingredients:
6 tomàquets pera madurs, 2 llesques de pa torrat, 2 nyores, 1 cabeça d'alls + 1 gra, 300 gr. d'oli d'oliva suau, 40 gr. de vinagre de vi, 100 gr. d'atmetlles torrades, 50 gr. d'avellanes torrades i sal.

Preparació:
El dia abans de fer el romescu, posarem les nyores en remull, han d'estar un mínim de 3 hores, però les podeu deixar d'un día per l'altre.  També escalivarem els tomàquets i la cabeça d'alls, per fer-ho farem uns talls en forma de creu a la punta del tomàquet i els posarem en una safata de forn amb els talls amunt, els enfornarem una 40 minuts a 180º juntament amb els alls. Deixarem refredar.

Primer de tot, pesarem l'oli en una jerra i el reservem.

Al got de la thermomix posarem el pa torrat, les ametlles i les avellanes, dos culleradetes de sal i el grà d'all cru. Triturarem 30 segons a velocitat 7.

Obrirem la nyora, i rascarem la carn de la pell, l'afegim al got, afegirem també els alls que hem rostit pelats juntament amb els tomàquets també pelats i el vinagre. Triturarem 30 segons a velocitat 7.

Programarem velocitat 4 sense temps ni temperatura i anirem deixant caure sobre de la tapa amb el cubilet posat (com si fesim una maionesa), així emulsionarem la salsa.

Bon profit.

1 comentari:

  1. MMmmm.....que bona a mi m'agrada molt! Per tot! Gràcies per la recepta. Eva!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina