dissabte, 11 d’octubre del 2014

Pollastre tika masala.

El masala o massala és una mescla de diferents espècies de la cuina índia que li donen un sabor i una aroma característics típics. Trobarem tantes varietats de masala com de combinacions podem fer amb, canyella, coriandre, cardamom, pebre negre, nou moscada, etc...

Toma ya... acabat de sortir de la wikipedia. Que us sembla...

No, en serio, la cuina india es una de les meves preferides, clar que si t'agraden les especies tant com a mi, el mes normal es que t'agradi aquest tipus de cuina, i la marroquí, i la... en fi, totes...




Ingredients:
600 gr. de pit de pollastre trossejat en trossos, 200 gr. ceba, 1 all, 100 gr. de pebrot verd
40 gr. d'oli d'oliva, 200 ml. de nata líquida, 200 ml. de tomàquet fregit, 2 culleradetes de curri, 1 polsim de comí i sal.   
Per acompanyar farem un arròs basmàti.                            


Preparació:
Posarem al got de la thermomix l'oli, l'all, la ceba i el pebrot trossejats. Programarem 4 seg. en velocitat 4. Sofregirem 10 minuts a 120º gir a l'esquerra i velocitat cullera, sense cubilet per ajudar a evaporar.

Col·locarem la papallona al got (ho farem quan tinguem molta quantitat), incorporarem el pollastre, la sal i cuinarem 10 minuts a 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera, ara si amb cubilet.

Afegirem el curri i programarem 1 minut a 120º, gir a l'esquerra i velocitat cullera. el tomàquet, la nata i un polsim de comí, cuinarem 10 minuts a 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Servirem acompanyat d'arròs basmàtic o salvatge a gust del consumidor.

Pot ser mes fàcil... i mes bo???

Bon profit.

3 comentaris:

  1. Pinta molt bé aquest pollastre especiat! aquest estiu vaig comprar aquesta mescla d'espècies a un indi i tinc pendent de provar-les ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. Hola!
    Jo ho he fet i he acompanyat d'un cus cus; BONÍSSSSIM:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  3. fantástica recepta , m'encanten les especies en general i les que es fan en pollastre tenen molt bon resultat .. fantástica . bones festas i millor any nou

    ResponElimina