dimarts, 6 de maig del 2014

Cinnamon rolls.

Hummm... quina oloreta queda quan fas aquests rotllos de canyella, es que fan perdre els sentits, fins i tot m'agraden sense menjar-mels només d'ensumar-los. Amb un cafetó pel mati, o al migdia, o a la tarda, o... bé, no se, sempre???




Ingredients:
Per fer la massa675 gr. de farina, 1 paquet de 7 gr. de llevat sec de forner, 250 ml. de llet sencera, 75 gr. de mantega a temperatura ambient, 75 gr. de sucre, 1/2 culleradeta de sal i 3 ous.
Per fer el farciment7 culleradetes de canyella, 150 gr. de sucre morè, 35 gr. de farina i 120 gr. de mantega molt freda tallada en trossos.
Per fer el glacejat50 gr. de sucre glass, 2 cullerades de nata líquida i un rajolí d'aigua.


Preparació:
Per fer la massa posarem en un bol la meitat de la farina tamissada amb el llevat. Reservarem.
En un cassó, escalfem la llet, la mantega , la sal i el sucre , poc a poc sense deixar de remenar, fins que la mantega es fongui, sense que arribi a bullir.

Anirem afegint la llet al bol on tenim la farina ho farem a poc a poc i sense deixar de remenar, quan ho tinguem tot integrat afegirem els ous un a un.

Un cop la barreja sigui tota lligada, batrem durant 3 minuts.

Amassarem mentre anem afegint poc a poc la resta de la farina.

Hem d'aconseguir una massa elàstica i gens enganxosa.

Posarem la massa en dins d'un bol, tapat amb un paper film i en un lloc lluny de corrents d'aire. Deixarem reposar fins que dobli el seu volum (podrien ser 2 hores).

Mentre tant prepararem el farcit. Barregem tots els ingredients amb les mans, fins que ens quedi una barreja grumosa. Reservarem.

Quan la massa hagi doblat el seu volum, farem els rotllos. L'hi traurem l'excés d'aire amb les mans, i la deixarem repossar 10 minuts.

Estirarem la massa sobre una superfície enfarinada fins aconseguir un rectangle de 30x30. Afegirem el farcit per sobre i l'enrotllarem com si fos un braç de gitano. Tallarem 8 rodanxes iguals i les col·locarem sobre una safata que pugui anar al forn una mica greixada.
Les deixem reposar novament fins que dobli el seu tamany, les pintem amb una mica de nata de muntar i posarem al forn pre-escalfat a 180º durant 30 minuts, han de quedar dauradets i puntxant-los ens ha de sortir net.

Farem el glacejat barrejant tots els ingredients fins que quedi una mescla homogenia. El repartirem sobre els rotllos abans de servir.

Un cop tenim les rodanxes a la safata del forn , és possible refrigerar. En aquest cas, traurem de la nevera i la deixarem a temperatura ambient uns 30 minuts abans de enfornar.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Fa temps que tinc ganes de posar-m'hi amb aquesta recepta dolça... t'ha quedat molt bona, sembla!

    ResponElimina
  2. Sí....quina oloreta ha de fer casa teva!!! Quan tornis a fer....em convidaràs a un cafè???
    Petons,
    Olga

    ResponElimina