dimarts, 29 d’octubre del 2013

Ametlles garapinyades.

Amb aquesta recepta (un clàssic), intento reincorporar-me tant al meu blog (pobret...) com a la proposta que ens arriba cada 28 des de el blog "Memòries d'una cuinera". 

Noies aquest mes l'heu encertat de ple... tenia moltes ganes de provar a fer-les i un petit projecte en ment.



Ingredients:

250 gr. d'ametlles torrades amb pell, 200 gr. de sucre blanc, 200 gr. d'aigua, 1 sobre de sucre vainillat.

Preparació:


Agafarem una paella, posarem l'aigua, els sucres i les ametlles. Ho posarem a foc mig i veurem com el sucre es va desfent i l'aigua agafa el color de la pell de l'ametlla. Ho deixarem a foc mig fins que l'almívar comenci a bullir (farà escuma).

Baixarem el foc per mantenir el bull al mínim, sense que pugi la temperatura de l'almívar. D'aquesta manera, sense parar de remoure amb un cullerot de fusta, fins que l'aigua s'evapori i l'almívar redueixi.

Arribats aquí semblarà que tenim sorra al cassó i tota l'aigua ens desapareixerà, quedarà totalment sec. No deixarem de remoure constantment.

Ara hem de jugar a posar i treure la paella del foc, quan veiem que al fons de la paella hi ha una mica de caramel, l'apartarem del foc sense deixar de remenar, tornarem a repetir, posarem la paella al foc i l'apartarem altre vegada sense deixar de remenar repetirem fins que veiem que les ametlles comencen a garrapinyar-se quan el caramel va embolicant-les i que queden soltes.

Quan veiem que son fetes, les traurem  sobre un paper de forn. Quan siguin menys calentes, les anirem separant i les deixarem fins que siguin completament fredes.

Ara només queda fer les fotos ràpidament abans que se les mengin.

Bon profit.


2 comentaris:

  1. M'alegro que t'hagi agradat aquest repte!!!! Jo també tenia moltíssimes ganes de fer-ne. Un milió de gràcies per participar. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada dels reptes que m'atreveixo a fer coses que tinc al cap i que no acabo d'animar-me.
    Així presentades són ideals per regalar.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina