dijous, 21 de febrer del 2013

Pa de motllo integral.

Això es d'aquestes coses, que fins que no t'hi poses, no t'en surts... també he descobert que m'encanta amassar a maneta... 



Ingredients:
Per fer el ferment:

100 gr. d'aigua, 20 gr. de llevat fresc,1 culleradeta de sucre i 130 gr. de farina de força.
Per fer el pa:
El ferment, 100 gr. de farina de força, 200 gr. de farina integral, 10 gr. de sal, 150 gr. de llet a temperatura ambient, 50 gr. de mantega també a temperatura ambient i 1 cullerada sopera de mel.

Preparació del ferment:
En un bol on hem posat la farina esmicolarem el llevat amb les mans, afegirem la resta d'ingredients amb l'ajuda d'una rasqueta o una cullera de fusta. Ho taparem amb flim transparent i ho deixarem fins que dobli el seu volum.

Preparació del pa:
Al bol on tenim el ferment afegirem la resta d'ingredients. Barrejarem amb la rasqueta i posarem la massa al marbre, la Pastarem fins que estigui llisa i lleugerament elàstica, uns 10 minuts tal com explico aquí. És una mica mes dura i costa més que pastar que un pa blanc. Farem una bola i la  deixarem reposar uns 5 minuts tapada amb un drap de cotó.

Greixarem el motlle amb una gota d'oli d'oliva, untant-lo bé per totes les cantonades.

Passats els 5 minuts aplanarem la massa amb la base del palmell de la mà intentat formar un rectangle igual de llarg que el motlle, més o menys.

Intentarem formar una barreta igual que en el vídeo que us vaig penjar l'altre dia, podeu tornar a veure'l aquí. Posarem el pa dins del motlle amb la junta cap avall.

Deixarem llevar en un lloc càlid fins que ocupi les 2/3 parts de la capacitat del motlle.

Preescalfarem el forn a 200º, calor a dalt i a baix, i quan sigui calent, ficarem el motlle i fornejarem uns 25 minuts.

Traurem del forn, deixarem refredar a una reixeta.

Bon profit.

1 comentari:

  1. Eva, fantàstic. A mi també m'agrada molt, amassar a maneta com dius tu... he he. El pa casolà no té rival. Petons

    ResponElimina