dimecres, 14 de novembre del 2012

Entrepà de rovellons.

L'altre dia vaig fer de taxi, vaig haver de portar a la meva mare i a tres amigues a fer uns encàrrecs, ja de tornada, una d'elles va estar explicant que havien anat a buscar bolets (jo aquí vaig començar a salivar), que havien fet conserva, que si la feien així o aixas, i de cop va explicar que els petitons els feien així i jo que tenia col·locat el radar en posició, no m'hi vaig poder resistir. Ho tenia que provar, a demés, tenia l'excusa perfecte, aquest mes la recepta del 15 ens convida a cuinar amb bolets.

Us desitjo una bona temporada boletaire.




Ingredients:
Pa, jo vaig comprar 2 xapates catalanes, 300 gr. de rovellons, unes llesques de cansalada, all, julivert, sal, oli i tomàquets madurs.

Preparació:
Netejarem be els rovellons, si son molt grans els tallarem a trossos, els posarem a la paella amb un rajolí d'oli i sal, quan siguin mig fets afegirem l'all i el julivert ben petit. Reservarem. Fins aquí tots els que mengem rovellons els hem tastat més d'un cop.

A la mateixa paella farem la cansalada, aquí cadascun al seu gust, a mi m'agrada ben rossa. Fregarem el tomàquet madur al pa, posarem oli i sal, afegirem les llesques de cansalada, els rovellons i farem la foto ben depresa per poder menjar-lo abans que es refredi.

Bon profit.



També podem gaudir de les jornades gastronòmiques del bolet al Maresme 2012.
Us deixo l'enllaç per si voleu informar-vos.



diumenge, 11 de novembre del 2012

Pollastre a la catalana.

Avui hem dinat un clàssic d'aquells de tota la vida, un pollastre rostit, en una de les seves múltiples versions, molt simple però no per això menys saborosa.

Haig de reconèixer, que jo no soc gaire de fer rostits, però la meva germana va cuinar-nos un l'altre dia amb cebetes i pastanagues... que vaig sentir la imperiosa necessitat de fer-ne un.




Ingredients:
1 pollastre tallat a vuitens, 1 cabeça d'alls, 2 cebes tendres, 1 got petit de brandy, prunes, orellons, panses i pinyons, oli d'oliva i sal.

Preparació:

Salarem el pollastre i el posarem en una cassola amb un raig d'oli, l'enrossirem a foc viu.

Quan sigui daurat, afegirem les cebes tallades, i els alls sense pelar, ho courem a foc lent. Quan la ceba sigui cuita, afegirem el brandy i el flamejarem.

Afegirem les prunes, els orellons, les panses  i els pinyons, deixarem coure tapat a foc lent uns 20 minuts.

Bon profit.

dimecres, 7 de novembre del 2012

Massini.

Aquesta nit, celebrarem l'aniversari del sogre, bé fins demà no es l'aniversari, però aquest any, segur que l'enganxem desprevingut, a més, si no celebrem els 80 quins hem de celebrar...
A mi m'ha tocat el pastis, ja m'agrada, ja, però es que la "colla de la pesigolla" comencem a ser una multitud, i no es el mateix fer un pastis per 8 que per 18... o més...   

Les mides, dono les que he fet servir... una barbaritat, si el voleu fer mes petit, només hem de reduir les quantitats.






Ingredients:
Bescuit, he fet servir "aquesta" recepta, però la he fet dos vegades (necessitava 3 capes), i encara ens va quedar una mica per l'esmorzar del mati.
Trufa, 1 kg. de nata, 200 gr. de xocolata (pur o 70%).
Gemma cremada, 1 dotzena d'ous, el mateix pes de sucre que d'ous, 60 gr. de maicema, 360 gr. d'aigua. Sucre.
Nata, 1 kg. muntada ben forta. 
Almibar, per calar el bescuit, 300 gr. d'aigua i 300 gr. de sucre.

Per decorar, perles d'anis, atmetlla picada, xocolata, etc.

Preparació:
El dia abans farem el bescuit tal com indica la recepta. També prepararem la trufa. 

Per preparar la trufa posarem la nata al foc amb la xocolata trossejada, remenarem sense parar fins que la xocolata sigui ben desfeta, deixarem refredar i reservarem a la nevera fins el dia següent.

Al dia següent, primer de tot, prepararem l'almibar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre a foc fluix fins que agafi l'espessor desitjar, remenarem de tant en tant, deixarem refredar una mica.
Muntarem la trufa i la nata per separat.
Tallarem el bescuit en tres parts, posarem en una base la part de baix, la calarem amb l'almibar repartirem la nata muntada, el tros de bescuit del centre, el calarem per les dos cares, cobrirem la nata, i repartirem la trufa per sobre, calarem l'últim tros de bescuit només per la part de baix, taparem la trufa. Reservarem a la nevera.

Per preparar la gemma cremada, batrem els ous amb l'aigua i els passarem per un colador metàl·lic ben fi. en un altre bol, ajuntarem el sucre amb la maicena, l'anirem afegint als ous a mida que  remenem per integrar-ho tot. Posarem la mescla al foc i sense deixar de remenar esperarem que qualli, ara hem d'anar molt ràpid, perquè l'hem de refredar molt depresa, jo l'estenc sobre el marbre amb uns papers d'alumini, l'estenem amb una espatula fins que estigui bastant freda.

Traurem el pastis, el cobrirem amb la gemma, espolsarem bé de sucre i cremarem amb el soplet. Decorarem els laterals amb l'atmetlla, i acabarem de decorar cadascú al seu gust.

Bon profit. 

dijous, 1 de novembre del 2012

Puré de Halloween.

Tot el que em conegui, estarà sorprès, perquè jo sempre dic que soc anti Halloween, soc més de castanyada i estic abonada als Reis mags, no m'agrada el Pare Noel, que hi farem... m'agrada aferrar-me a les tradicions que he viscut desde petita. Tot te una explicació, fa anys que vaig començar a fer aquest puré, i si deia la paraula carabassa al títol, trobava  un motí a taula que ni el de esquilache... encara que com podeu veure, aquest any hem fet la nostra primera carabassa de Halloween... els nens...



Ingredients:
1 porro, un bon tros de carabassa, una mica de caldo vegetal o aigua, sal, pebre, oli d'oliva i opcionalment podem posar una mica de nata un cop el tenim triturat.

Preparació:
En una cassola, amb una mica d'oli posarem el porro tallat petit, anirem tallant la carabassa a trossos petits, l'afegirem, sal-pebrarem, deixarem fins que sigui mig feta la carabassa, llavors cobrirem amb una mica del caldo vegetal i deixarem coure, depèn del tamany de la carabassa, trigarà mes o menys.

Només quedarà triturar-lo, passar-lo pel xino i menjar-lo amb una mica de pebre molt.

Bon profit.