divendres, 28 de setembre del 2012

Lluç amb salsa d'ametlles.


Fa molt que no penjo res al blog, estic una mica desanimada, cansada, avorrida, estressada... vaja que ho tinc tot... i no tinc res..., però com que comencen a renyar-me fins i tot el meu fill petit, això comença a ser greu, clar, que amb la recepta que he preparat avui no se si el Rubèn estarà gaire content...




Ingredients:
8 rodanxes de lluç gruixudes, 1 ceba gran, 2 dents d'all, 40 grams d'ametlles crues, 2 llesques de pa de motlle, 350 ml. de brou de peix, 150 ml. de vi blanc per cuinar, julivert fresc picat, oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:
Picarem la ceba molt fina i la posarem en una cassola plana, amb 5 cullerades d'oli. Deixarem fins que quedi transparent. Pelarem i picarem els alls i els afegirem a la ceba, deixarem un minut o dos que no es cremin.

Afegirem el vi blanc i deixarem reduir. Posarem a escalfar el de brou de peix.
Mentrestant  torrarem el pa amb una cullerada d'oli.

Posarem el pa torrat tallat petit dins del morter amb les ametlles una mica picades i una mica de sal. Picarem tot.

Afegirem el brou a la cassola i incorporarem les ametlles i el pa. Remourem una mica i deixarem coure durant 5 minuts.

Passat aquest temps agafarem la batedora i deixarem fina la salsa. Tornarem la salsa a la cassola i l'escalfarem un parell de minuts i li afegirem dues cullerades de julivert, sal-pebrem el lluç i l'afegirem.

Deixarem el lluç al foc durant dos o tres minuts per cada costat i a menjar.

Bon profit.

dimarts, 4 de setembre del 2012

Sopa de síndria.

I continua fent calorrrrr...
Vosaltres no se, peró jo ja estic tipa de la calor. Si, ja ho se, a l'hivern em queixaré de fred peeeero... es el que te viure en aquestes latituds, que ara em puc queixar de la calor i després del fred.




Ingredients:
1,5 kg. de síndria, unes fulles de menta fresca, 200 gr. de nata agra o crema de iogurt, el suc de mitja llimona.

Preparació:
Primer trossejarem la síndria, l'hi traurem la pell i les llavors. Reservarem.
Rentarem les fulles de menta i les eixugarem. Reservarem.

Al got de batedora posem la síndria, el suc de la llimona, les fulles de menta, triturarem bé, passarem per un colador per eliminar possibles restes de llavors. Finalment afegirem la crema agra i batrem de nou. 

Provarem i rectificarem l'acidesa afegint més llimona de ser necessari.


Bon profit.