dijous, 3 de novembre del 2011

Pollastre amb castanyes.

No havia cuinat mai amb castanyes i ha estat una molt bona experiència, primer pensava que potser quedarien massa dolces, però no, el fet de caramel·litzar-les no es nota tant. Llastima que les castanyes sem trenquessin, amb el que em va costar pelar-les...

Va ser part del sopar que vaig preparar per la castanyada, no es habitual a casa meva preparar un sopar "de veritat" per aquesta data, però "me lian" i de quina manera...




Ingredients:
1 pollastre fet cambres, 2 cebes, 20 castanyes, 2 cullerades de ras el hanout, 250 ml de brou, oli d'oliva i surt. 250 g de sucre i 150 ml d'aigua per fer el almívar.


Preparació:
Primer farem un tall en les castanyes, les escaldarem no més de 5 minuts i quan siguin fredes les pelarem i reservarem.

Prepararem l'almívar, barrejarem el sucre i l'aigua i quan espesseixi una mica afegirem les castanyes pelades. Caramel·litzarem uns 5 minuts.
 
Barrejarem el ras el hanout amb la sal i l'oli. Pinzellarem amb aquest preparat el pollastre i el deixarem macerar com a mínim 1 hora.
Posarem el pollastre en el forn a 180º uns 20 minuts perquè comenci a daurar-se. Afegirem les cebes tallades a trossos grans i el brou perquè no s'assequi. Fornejarem uns 30 minuts més en el forn. Quan sigui gairebé llest treurem la safata del forn i col·locarem el pollastre en una cassola de fang, passarem el brou i la ceba al got de la batedora, triturarem i posarem el brou a la cassola amb el pollastre.
Afegirem les castanyes i cuinarem fins que el pollastre sigui llest i la salsa s'espesseixi .

Bon profit.

2 comentaris:

  1. A mi m´agraden molt les castanyes amb un plat salat, ja sigui costellò, o amb pollastre com tu! MOlt bo!
    PEtons

    ResponElimina
  2. Això ha d'estar boníssim!!!
    Prenc nota ;)

    Un petó!

    ResponElimina