dijous, 3 de novembre del 2011

Lasanya.

Feia dies que no feia lasanya i l'altre dia em vaig llevar inspirada, també s'ha de dir que havia comprat unes plaques de lasanya que no necessitaven coure i tenia ganes de provar-les, be, haig de dir que no funcionen malament i treuen una feinada que deu n'hi do.




Ingredients:
16 fulles de pasta per lasanya, 750 gr de carn picada, 1 ceba, 2 porros, 1 albergínia, 1 pebrot vermell i 1 verd, 4 cullerades de tomàquet natural, sal, beixamel i formatge ratllat.

Per la baixamel: Llet a temperatura ambient, farina, mantega, oli, sal, pebre i un pessic de nou moscada.
No poso quantitats, ja que haurem de fer servir gairabé tots els ingredients varies vegades.

Preparació:
En una paella amb una mica d'oli posarem la carn picada, la sal-pebrem i deixarem que es faci a foc mig, quan la carn sigui mig feta afegirem 4 cullerades de tomàquet triturat i acabarem de sofregir. Quan sigui llest, afegirem 2 o 3 cullerades de farina, la courem una mica per que no sàpiga a farina crua i afegirem una mica de llet, sal, pebre i un polsim de nou moscada. Deixarem que s'espesseixi la beixamel, reservarem.

Mentre fem la carn, en una altre paella, també amb una mica d'oli sofregirem la ceba tallada petita, quan sigui transparent afegirem el pebrot també tallat petit, per últim afegirem L'albergínia tallada. Quan sigui tot fet repetirem l'operació anterior per fer la beixamel, reservarem.

Prepararem una beixamel posant en una cassola, una mica de mantega i una mica d'oli, afegirem 2 o 3 cullerades de farina, quan la farina sigui cuita afegirem la llet, sal, pebre i com abans un polsim de nou moscada, sense deixar de remenar, esperarem a que espesseixi fins agafar la textura desitjada.


Per muntar la lasanya, en una safata que pugui anar al forn pincellada de mantega o d'oli, posarem una capa de plaques de pasta (en el meu cas 4), una capa amb la meitat de les verdures, un altre capa de pasta, una capa amb tota la carn, tornarem a posar pasta, un altre capa amb la reste de verdures i acabarem amb una de pasta (osease, verdura + carn + verdura). Cobrirem amb la beixamel i ficarem al forn primer 15 minuts (calor a sota i a sobre), desprès afegirem el formatge ratllat i afegirem el gratinador 15 minuts més.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada