diumenge, 16 d’octubre del 2011

Risotto de bolets i gambes.

Aquesta vegada no he trobat ajuda per ningun canto, crec que la propera vegada provaré ha fer-ho a la thermomix, que com a mínim remena sola...





Ingredients:
400 grs. d'arròs arbori, 400 grs. de bolets (xampinyons, portobello, shitake...), 300 grs. de gambes senceres o llagostins (també podem utilitzar gamba pelada congelada), una ceba petita, una nou de mantega, 1 litre de brou de peix, 150 grs. de parmesà ratllat, un got de vi blanc sec i sal.

Preparació:
Netejarem els bolets, es tallen en trossos grans.

Saltejarem les gambes en una paella amb una mica oli i sal a foc fort durant 2 minuts. Reservarem.

En una cassola amb la mantega posarem la ceba tallada fina, sofregirem a foc mitjà. Quan aquesta sigui mig feta afegirem els bolets i les sofregirem uns minuts, salarem.
A continuació afegirem l'arròs i sofregirem fins que vegem que canvia de color. Afegirem el vi i remourem fins que s'evapori.
Afegirem 2 o 3 cassons del brou (que mantindrem calent). Aquí ve el "fotut" del risotto, no deixarem de remoure l'arròs ni un moment, amb una cullera de fusta.
Anirem tirant el brou mica en mica, fins que vegem que l'arròs esta al nostre gust, ha d'estar un pelet... compacte o sencer. Aproximadament amb 15-20 minuts tindrem prou (encara que semblara molta més estona).
Si ens quedem sense brou, li podem afegir una mica d'aigua calenta. Reatificarem de sal.

Afegirem les gambes i el parmesà ratllat a la cassola i mourem amb cura de no trencar les gambes.

Emplatarem, decorarem al gust i ens ho menjarem calent.

Bon profit.





Des-de el 15 d'octubre fins el 30 de novembre, podem gaudir de les jornades gastronòmiques del bolet del maresme 2011.
A la fotografia trovareu l'enllaç on podeu consultar tots els actes que es faran i els restaurants on podeu anar a tastar la cuina maresmenca amb bolets.

3 comentaris:

  1. avui hem anat a dinar a dinar a fora i hem menjat arròs caldós amb ceps i gambes! jjijiji. El teu risotto fantàstica, si vols jo t'ajudo a menjar-me'l!!! petonets

    ResponElimina
  2. Vaaa vinga, a la pròxima t'ajudo a remenar! jejeje Una combinació infalible!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Avui he fet aquest risotto per dinar ( hi he fet una petita modificació, he afegit carbasso al sofregit) esta bonissím!

    Moltes gràcies per la recepta

    Laura

    ResponElimina