diumenge, 22 de maig del 2011

Orxata de xufa.

Ja ha arribat la caloreta. Ja venen de gust coses fresquetes, amanides, gelats, llimonades, orxates... I això es el que us presento avui. Es la primera vegada que la faig, però per aquí ja m'han avisat de que no serà l'última.

La recepta es bàsicament la del llibre de la thermomix, però la hem canviat una mica. Hem fet dos versions diferents i al final hem decidit que aquesta serà la nostra preferida.




Ingredients:
250 gr. de xufes (pes en sec) posades a remullar el dia abans, 150 gr. de sucre, 1,5 l. d'aigua mineral i un trosset petit d'una branca de canyella.

Preparació:
Posar a la thermomix les xufes,  el sucre i la canyella i polvoritzar en vel. progressives 5-7-9 ens haurem d'ajudar amb l'espàtula. Cobrirem les xufes amb part de l'aigua i tornarem a polvoritzar com abans.
Afegirem la resta de l'aigua donarem unes voltes per homogeneitzar-ho tot i ho colarem amb un colador de roba (amb paciència), apretarem bé els posos per treure tot el suc, ho posarem en una ampolla i ho ficarem a la nevera una estona per prendre-ho ben fred.

Abans de servir ho haurem de remenar bé, perquè fa una mica de poso i si podem ho acompanyarem amb uns fartons per sucar, encara que jo no en tenia.

Bon profit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada