divendres, 4 de març del 2011

Fideuá.

Avui una recepta que fa olor a estiu, jo la faig tot l'any, però per a mi, sens dubte la seva estació perfecta és l'estiu. Després d'un dia de platja, o simplement una capbussada a la piscina, menjar aquest plat a la terrassa ...   això com mastercard "no té preu".










Ingredients:
Fideus mitjans (SENSE FORAT), escamarlans, gambes, sèpia, calamar, pimentó, oli d'oliva, 2 alls, safrà, brou de peix i sofregit (tomàquet madur, ceba, pebrot verd i vermell, una mica de vi blanc, sal, julivert).


Se li poden posar musclos (a mi no m'agraden), cloïsses (no tenia), i fins i tot hi ha qui posa rap tallat petit. 


Avui he posat les gambes grans però a mi les que m'agraden son aquelles petitones que donen tant de sabor.


Preparació:
Primer de tot triturar tots els ingredients del sofregit, reservar.
En una paella de xapa (que pugui anar al forn) sense gens d'oli posarem els fideus, no pararem de moure'ls fins que estiguin torradets. Reservarem.
A la paella amb una mica d'oli posarem els escamarlans i les gambes, (el rap, o el que li posem), però ull, no hem de fer-ho del tot, només volem aromatitzar l'oli. Retirar.
Posarem els alls picats, el sofregit, i quan estigui gairebé llest, el pimentó, donarem dos voltes, afegirem els fideus i finalment el brou de peix que tindrem calent (millor començar amb poc i anar afegint quan ho necessitem). Salarem i afegirem el safrà.
Quan els fideus estiguin gairebé, gairebé llestos afegirem el peix que teniem reservat, quan s'hagi absorvit tot el brou i els fideus estiguin llestos ficarem la paella al forn que haurem preescalfat fins que els fideus es torrin i "se rizen" per sobre.



Es pot acompanyar amb una mica d'all i oli.



Bon profit.

1 comentari: